Медицински университет – Пловдив избира технологичното решение на Sectra от Телелинк, с което извежда обучението на младите лекари на световно ниво

Медицински университет – Пловдив избира технологичното решение на Sectra от Телелинк, с което извежда обучението на младите лекари на световно ниво
14 юни 2017

Студентите в Медицински университет-Пловдив ще се обучават на една от най-съвременните технологии - интерактивната маса за виртуални дисекции Sectra, предоставена от Телелинк. Тя беше представена официално на 8 юни, в музея на Катедра "Анатомия, хистология и ембриология" на учебното заведение.
 

Новата високотехнологична системата дава изключителен достъп до пълен набор от медицински изображения - от анатомия до хистология, лесно се изследват, проучват и диагностицират пациенти, като се използват изключително детайлни 3D изображения, генерирани автоматично на базата на реални клинични случаи от цял свят. Всеки може да отвори своя клиничен случай от която и да е Sectra маса, лаптоп или мобилно устройство, което прави образователния портал цялостно решение за обучение, както в медицински университет или университетска болница, така и за дистанционно обучение.

Масата Sectra е идеална за проблемно-базирано обучение и развиване на критично мислене. С подходящите случаи тя позволява на студентите да приложат изследователски подход в своето обучение.

 

“В отбора на виртуалните светове на Медицински университет – Пловдив приемаме нов член. Началото бе поставено с денталния симулатор, след това – симулационният тренировъчен център, а сега – 3D дисекционна маса. Това е образователен инструмент с изключителна анатомична прецизност, невероятни възможности за виртуална дисекция и огромна дигитална библиотека. Така анатомията става по-интересна и вълнуваща, защото позволява фантастично пътешествие из лабиринтите на човешкото тяло без химикали”, посочи ректорът на МУ-Пловдив, чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев на церемонията по откриването.

 

Най-новата придобивка в Медицинския университет – Пловдив е още едно обещание, спазено от ректора – чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, и още една сбъдната мечта за качествено обучение с помощта на високите технологии.

Екипът на Телелинк е горд, че сме част от тази сбъдната мечта, и вярваме, че ще продължаваме да бъдем доверен партньор на университета, предоставяйки и други високотехнологични решения.

 

 

 

Снимки: Надя Витковска

 

Назад